Popsitörlés helyesen

Ön már megtanította gyermekét, hogyan kell helyesen kitörölnie a popsiját? Nehézségeket okoz a témáról beszélnie? Tanácstalan, hogyan mutassa meg a helyes mozdulatot? 

Olvassa tovább cikkünket, melyben minden kérdésére választ talál!

Amikor kisgyermekünk szobatisztává válik, előbb utóbb minden szülőben felmerül a kérdés: hogyan tanítsam meg neki, hogyan törölje ki a popsiját?

 

A kisdolgok esetében érdemes már akkor megmutatni a törlést, amikor próbáljuk a pelusról leszoktatni gyermekünket. Először megmutatjuk neki, aztán még egyszer, majd még egyszer, végül gyönyörűen beillesztődik a mindennapjaiba. A lányoknál fontos begyakoroltatni a nagy terpeszállást, mert sok esetben a még a combokon gyűrűző pufi hurkák nem biztosítanak kellő helyzetet a törlés sikeres végrehajtásához. A fiúknál is érdemes az ülve pisilést illetve a wc-papír használatát gyakoroltatni!

 

A nagydolgoknál, már más a helyzet. Idő kell hozzá, ami valójában egy érési folyamat (testkép, testséma, irányok) eredménye.
5 éves kor tájékán elérkezettnek tartjuk az időt a gyakorolgatásra. Mielőtt ráülne, tépjen magának, eleinte szülői segítséggel megsaccolt mennyiséget a papírból, valamint készítsük oda a nedves popsitörlőt is! A dolga elvégeztével először a wc-papírral, „előről-hátra” irányba gyakoroltassuk vele a helyes mozdulatot. Ezt követően a nedves törlő következik, mellyel alaposan, ugyanazt az irányt követve áttöröltetjük vele a popsiját. Mielőtt a nedves törlőt eldobná, megkérjük, hogy nézze meg, mennyire maszatos a törlő, meg kell-e ismételni.
Későbbiekben a wc-papír használatnál fontos elmagyarázni, mihez mennyi elegendő!
A nedves popsitörlő kis kiszerelésben is kapható már. Az óvodai zsákba könnyen elhelyezhető, aktuálisan kéznél van és használható. Ez a szokásalakítás az iskolai wc használatot is előkészíti, megelőzve a fertőzéseket, valamint a bőr viszkető, kényelmetlen érzését a nap folyamán. A nedves törlő az iskolában ugyanúgy része lehet a tisztasági csomagnak.