The Teddy Bears

Kis létszámú csoportunk barátságos, nyugodt és szeretetteljes környezetet biztosít a gyermekek számára. Vegyes csoport vagyunk, vannak 3 évesektől egészen 7 éves korig gyerekek.

Az angol nyelvet játékos formában sajátítják el a gyerekek, dalok, mondókák, versek segítségével. A foglalkozások is érdekesek, és sokszínűek. A csoportban az angolul jól beszélő óvó nénik biztosítják a színvonalat.

Szeretünk sokat játszani. A csoportszobánk bár kicsi, mégis jól felszerelt. Rengeteg játékunk van, és bármiből bármit tudunk alakítani: az asztalokból, szivacsból házikót; székekből autót, buszt. Szívesen játszunk a babakonyhában, a szőnyegen, szívesen bújunk bele bármilyen szerepbe. Lehetünk kiskutyák, akiket a gazdái elvisznek sétálni, házaspár, akik most várják haza a kisbabájukat, vagy kincskeresők. Gyakran készítünk eszközöket a játékainkhoz: orvosi receptet, étlapot, vagy éppen térképet. Rajzolhatunk kedvünkre, vághatunk és ragaszthatunk.

A csoportszobát mindig az évszaknak megfelelő dekoráció borítja, és természetesen megtalálhatóak az általunk alkotott rajzok, képek, díszek is.

A jó hangulatot gyakran csak fokozzák a közkedvelt cd válogatások. Népszerű angol gyermekdalok, és természetesen klasszikus zenék is megtalálhatóak rajtuk. Délutánok folyamán a magyar gyermekdalok anyaga is előkerül: Gryllus Vilmos, Alma zenekar, és a Zeneovi. Szívesen mozgunk ezekre, bemelegítjük magunkat a mindennapok forgatagában.

Megismerkedünk a gyermekirodalom remekeivel angol nyelven is. Gyakran el is játsszuk ezeket a történeteket. Szeretünk éhes hernyócskákká, vagy éppen kismalacok házát elfújó farkasokká változni. Babszem Jankó kalandjait is gyakran újraéljük.

Jó időben a tágas udvaron játszunk. Imádunk fogócskázni, bújócskázni, vagy csak futkározni. Gyakran megyünk a szomszédos utcákat felfedezni, és beszélgetünk az évszakok adta változásokról. Járunk úszni, korcsolyázni, és tornázni. Hetente egyszer a csoportszobán belül kerülnek elő a különböző izgalmas tornaszerek (kislabdák, babzsákok, taposók, gyöngyök…). Ezekkel tartásjavító, vagy lábtornát végzünk.

Természetesen magyar nyelven is tanulunk mondókákat, énekeket, verseket. A délelőtti foglalkozások játékait is szívesen ismételjük, de már magyarul.  Mindig jól érezzük magunkat az oviban, és gyorsan telnek el a napjaink. Sokszor úgy is érezzük, hogy nem játszottunk eleget, ezért nem is akarunk hazamenni a szülők legnagyobb örömére.