Méhecskék

Csoportunkba kis-, középsős- és nagycsoportos korú gyerekek járnak. Mindennapjainkat derűs, meleg hangulatú csoportszobánkban töltjük. Szeretünk legózni, kirakózni, várat építeni

és szivacsokból kuckót készíteni. A galériában is igazán jókat játszhatunk: sütünk, főzünk, bábozunk. A barkácsasztalnál kedvünkre feshetünk; gyurmázunk, vágunk, varrunk, ragasztunk különleges technikákat alkalmazunk.

Napközben sokat énekelünk, mesélünk, verset mondogatunk. Nemcsak az óvónénik mesélnek nekünk, mi is kitalálunk meséket és elbábozzuk a kicsiknek. Játékos formában ismerkedünk a matematikával.

Számunkra érdekes és kedves játék a Varázsjáték, amelyben a nagycsoportosok vesznek részt. Angolul tanulunk, néptáncra járunk, tornán jókat mozgunk. Sokat sétálunk az óvoda környékén. Kíváncsian figyeljük a házából kibújó csigabigát, a szárnyát bontó katicabogarat, a vígan ficánkoló aranyhalakat. Az udvaron mászókázunk, hintázunk, ide-oda futkározunk.

Mint a „Méhecskék” szorgoskodunk. Gereblyézünk, öntözünk, virágokat ültetünk. Ősztől korcsolyázni járunk, tavasszal az uszodában ügyeskedünk.

Ez tehát a mi csoportunk, ezért jó, hogy idejárunk.

Napirend


07.00-07.30 A gyermekek érkezése, játék és egyéb tevékenységek összevont csoportban
07.30-10.30 Játékba integrált egyéni és mikro-csoportos tevékenységek. Testápolási teendők, tízórai, rajz, mintázás, kézimunka.
10.30-12.15 Foglakozás, korcsolya, úszás, udvari játék, séták, tapasztalatok szerzése
12.15-13.15 Ebéd, testápolás
13.15-14.45 Pihenés, altatás mesével
14.45-15.20 Testápolási tevékenységek, uzsonna
15.20-17.00 Játék, délutáni foglakozások, egyéni fejlesztés. Levegőzés

 

Hetirend

  Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek
De. Mese-vers Testnevelés Ének-zene Matematika Angol
Környezet
Du. Iskola előkészítő Karate Néptánc Lábtorna
Zenés-torna