Kézműves, mozgás és illem tábor2011. július 25 és 29. között rengeteg új dolgot tanulhattak a kicsik a Kézműves, mozgás és illem táborban. A fő hangsúly mindhárom esetben a fejlesztésen és a játékon volt. A foglalkozások alatt játékos módon ismerkedhettek meg az alapvető illemszabályokkal: megtanulták, hogy mi az evőeszközök sorrendje, hova tesszük a poharat és hogyan is kell szalvétát hajtogatni. Valamint azt is, miért fontos, hogy a gyerekek mindig előre köszönjenek a felnőtteknek, és a fiúk előreengedjék a lányokat. Egy hét alatt sokkal odafigyelőbbek és udvariasabbak lettek pettyeink.

A kézműves foglalkozások alatt nemcsak rengeteg szép és új dolgot készítettek a gyerekek, hanem javult a kézügyességük és a koncentrációjuk is. Az óvodás korú gyerekek jól bánnak a nagyobb tárgyakkal (pl. ceruza vagy filctoll), ám az apróbb gyöngyökkel vagy cérnafűzéssel már bajban vannak. A mindennapos gyakorlásnak köszönhetően biztosabban fogták a kisebb dolgokat is, és gyorsabban sikerültek a precízebb munkát igénylő feladatok.

Fontosnak tartjuk, hogy ebben a korban fejlesztő foglalkozásokon is részt vegyenek a gyerekek. Akár terápiás céllal is alkalmazhatóak azok a gyakorlatok, amiket végeztünk. Kiemelt figyelmet fordítottunk a mozgáskoordináció fejlesztésére, a mozgástervezésre és a ritmusérzék javítására. Az órákon átélt közös sikerek közelebb hozták a lurkókat egymáshoz, és javultak a szociális viszonyok is (pl. önfegyelem, beilleszkedés, feladattudat).

Augusztusban nyári szünetet tartunk a Hétpettyes Óvodában, de szeptemberben újra várjuk pettyeinket egy egész éves játékra!

Élje át a tábor hangulatát, kattintson a képekre:
 

Kézműves, mozgás és illem táborKézműves, mozgás és illem táborKézműves, mozgás és illem tábor