Italos kartondoboz gyűjtés indul!Italos kartondoboz gyűjtés indul!

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) több mint 7 éve sikeresen dolgozik azon, hogy minél több gyerek és felnőtt figyelmét felhívja arra, hogy az italos karton csomagolóanyag szelektíven gyűjthető, és újrahasznosítható. Az IKSZ idén is megrendezi az Iskolai és Óvodai Italos Karton Dobozgyűjtő Programot. A program célja, hogy a pedagógusokkal közösen, felhívják a gyerekek és a szülők figyelmét az italos kartondobozok (tejes és gyümölcsleves többrétegű dobozok) szelektív gyűjtésének fontosságára.

Minden résztvevő intézmény az összegyűjtött mennyiséggel arányosan díjazásban részesül, melyet félévente folyósít az IKSZ. Azt az intézményt, amelyben a program folyamán 1 tonna feletti mennyiséget gyűjtenek a gyerekek, a teljesítményarányos díjazáson felül 100.000 forinttal jutalmaz az egyesülés. Mindemellett az országos összehasonlításban, létszámarányosan legtöbbet gyűjtő óvodát és iskolát is 100.000-100.000 Ft-os különdíjban részesíti az IKSZ.

Természetesen az így nyert összeget az óvoda kényelmesebbé tételére fordítjuk (új játékok, fejlesztő eszközök stb).

Már csak annyi a dolgunk, hogy minél több dobozt gyűjtsünk, a méret és a benne lévő tartalom nem számít. Összefogással és lelkesedéssel minden lehetséges! Hajrá szülők, hajrá óvodások, hajrá Hétpettyes Ovi!