Indul a Pötyi Konyha novembertőlPötyi Konyha a Hétpettyes Óvodában

Beindult a kotyvasztás az oviban, így valóra válik egy régóta dédelgetett álom, hogy a gyerekek ne csak a foglalkozások és a fejlesztések során részesüljenek a legmagasabb színvonalú ellátásban, hanem immár a táplálkozásukban is! Szezonális gyümölcsök, zöldségek, főzelékek, fantáziadús falatok, ez mind a Pötyi Konyha program!

Ez egy olyan program, ami óvodás kortól segít a gyerekeknek (és szüleiknek) abban, hogy megtanuljanak egészségesen és tudatosan táplálkozni, megismerjék az alapanyagokat, a konyhai technikákat, a saját és más nemzetek konyháit.

Az ovisaink közül keveseknek van olyan nagymamija, aki a főzés szeretetét, az étel tiszteletét, a közös étkezések fontosságát át tudná adni, így kicsit helyettük, a szülők helyett átvállaljuk ezt a szerepet és szagolunk, ízlelünk, tapintunk- észrevétlenül fejlesztjük a finommotorikát, énekelünk-mondókázunk (tanulunk), bővítjük az ismereteiket fűszernevekkel, felhasználásuk módjával. És nem utolsó sorban a végén közösen leülünk, asztali áldást mondunk és befalatozzuk az elkészített ételt, ami testünk-lelkünk motorja.

Passage Bistro | Székesfehérvár


Programunkat a székesfehérvári Passage Bistro támogatja. Minden hét csütörtökén más-más csoportba látogat el a Bistro chef-je, és segítségével készítenek a gyerekek mindenféle finomságot.

A novemberi próba hónap így alakul:

Nov. 10.: Angol csoport
Nov. 17.: Ficánka csoport
Nov. 24.: Vacskamati csoport
Dec. 1.: Méhecske csoport

Őszi fogások a Pötyi Konyhában:

Fokhagymás répakrém szárzeller mártogatóval
Gorgonzolás mascarponekrém olivás ciabbatán (olasz kenyér)
Körtés, szőlős őszi saláta sonkával és brie sajttal
Sütőtökös muffin