Halloween az angol csoportbanOktóber 27-én, csütörtök délután halloweeni bulit tartottunk az angol csoportban. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek ne csak az angol nyelvvel, hanem az angol-amerikai szokásokkal is megismerkedjenek. A Halloween a boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepe, melyben összemosódott a római Pomona-nap, a kelta samhain ünnep és a keresztény halottak napja.

A töklámpás lett az idők folyamán a halloween legfontosabb jelképe. Az ilyenkor használt kivájt vigyorgó töklámpás angol nyelvterületen elterjedt neve: Jack O’Lantern. A történet szerint nevét egy Jack nevű részegestől kapta, aki az ördögtől olyan ígéretet csikart ki, hogy lelke nem fog a pokolra kerülni. Jacket viszont a mennyországba sem fogadták be. Az ördög egy széndarabot adott Jacknek, amit ő egy marharépába rakott lámpásnak. Azóta Jack lelke ennek a lámpácskának a fényénél keresi nyugvóhelyét. Amerikában az eredeti marharépát a jóval látványosabb tök váltotta fel.

Pettyeink örömmel öltöztek be, és játszottak egész délután. Az előadás után a gyerek halloweeni ínyencségeket ettek, amit a lelkes szülők készítettek nekik. Ezúton is köszönjük a finomságokat!

Élje át a halloweeni hangulatot óvodánkban, kattintson a képekre:

Halloween a Hétpettyes ÓvodábanHalloween a Hétpettyes ÓvodábanHalloween a Hétpettyes Óvodában