Adventi készülődésAdventi készülődés

Ahogy közeledik az ünnep, úgy öltöztetjük egyre szebb, díszesebb ruhába a lelkünket is. Ez a sok-sok apró esemény, amellyel az ünnepre készülődünk, igazán mozgalmassá teszi advent négy hetét. Minden csoport karácsonyi műsorral is készül, melyre vendégségbe hívjuk a szülőket, rokonokat is.

A csütörtöki közös adventi készülődésen a gyermekek, szülők és óvónénik együtt készítenek szebbnél-szebb díszeket (barkácsolunk, hajtogatunk, festünk, gyúrunk, ragasztunk), mellyel a csoportszobákat és magát az óvoda épületét öltöztetjük ünneplőbe. Hogy a gyerekeknek könnyebb legyen a várakozás, adventi kalendáriumot is készítünk, minden csoportban mást és mást.

A várakozás betetőzése, maga a Karácsony, Jézus születése már minden gyermeknek a saját családjában valósul meg, hiszen egy ilyen meghitt, bensőséges ünnepet nem lehet egymás után kétszer átélni. Ezért nálunk nincs karácsonyfa-állítás, ezt meghagyjuk az otthoni "angyalkáknak". Ahhoz azonban mi is hozzájárulunk, hogy a ránk bízott gyermekek lelkében megszülethessen Jézus, mindannyiunk megváltója.

A karácsonyi műsor a Méhecske csoportban december 14-én, a Vacskamatiknál december 15-én, a Ficánkáknál december 16-án, míg az Angol csoportunkban december 19-én lesz.